Je hoeft niet gek te zijn om succes te hebben maar het helpt wel!

Gepubliceerd op 6 augustus 2024 om 14:49
gek zijn, gek doen, eigenzinnig zijn en succes hebben, sportieve prestaties

Heb je ooit gehoord dat je een beetje gek moet zijn om echt succesvol te zijn? Nou, er zit misschien een kern van waarheid in! Sifan Hassan gaf in een interview aan dat ze zichzelf zo langzamerhand af vroeg of ze niet gek geworden was, omdat ze zich had ingeschreven voor de marathon en voor de 5000 en 10.000 meter.

Ze is zelf de eerste om te erkennen dat het eigenlijk gekkenwerk is. "Ik weet niet wat er mis met me is", zegt ze lachend. "Ik zou mijn hersenen moeten laten onderzoeken, want misschien heb ik een probleem met mijn brein. Ik denk dat ik gewoon gek ben."

En toch is gek zijn wel een aanrader als je grootste successen wil boeken. Het zorgt voor een gezonde dosis eigenzinnigheid en durf. Waarom zou een beetje 'gek' zijn je kunnen helpen om het goed te doen in het leven?  

De Kracht van Originaliteit

In een wereld vol conformiteit, valt originaliteit op. Die eigenzinnige ideeën en unieke perspectieven maken vaak het verschil. Denk aan iconen als Steve Jobs of Albert Einstein. Hun vermogen om buiten de gebaande paden te denken, heeft geleid tot baanbrekende innovaties en ontdekkingen. Dus, die vreemde gedachte die je hebt? Kijk er nog eens goed naar! Het zou zomaar de volgende grote doorbraak kunnen zijn. Je weet nooit hoe zo'n balletje rolt. Mijn eigen praktijk begon ook met een 'gek' idee om na 28 jaar justitie werk eens wat anders te gaan doen met 'psychologie' en voor mezelf te beginnen.. zonder enige ervaring als ondernemer of werkervaring in de zorg. En toch is het goed gelukt!

Durf Fouten te Maken

Mensen die een beetje 'gek' zijn, durven vaker risico's te nemen. Ze dagen zichzelf uit. Ze zijn minder bang om fouten te maken en zien mislukking als een leermoment. (Al moet je soms misschien wel even slikken).  Dit stelt hen in staat om te groeien en te leren op manieren die voorzichtige mensen misschien missen. Door je angst voor falen los te laten en jezelf toe te staan om fouten te maken, kun je nieuwe hoogten bereiken. Je leert er zoveel van... elke keer weer een beetje beter dan de vorige keer. Trial and Error.

Passie en Enthousiasme

Een gezonde dosis 'gekheid' gaat vaak hand in hand met passie en enthousiasme. Wanneer je gepassioneerd bent over iets, straal je dat uit en trek je anderen aan. Dit enthousiasme kan inspireren en motiveren, niet alleen jezelf, maar ook de mensen om je heen. Het geeft je de energie om door te gaan, zelfs als het moeilijk wordt. Het geeft je ook net dat beetje doorzettingsvermogen en energie om door te gaan, ook als het zwaar is of moeilijk wordt.

Out-of-the-Box Denken

Out-of-the-box denken betekent dat je bereid bent om buiten de conventionele kaders te treden. Dit kan leiden tot innovatieve oplossingen en creatieve ideeën. Of je nu een bedrijf runt, een kunstwerk creëert of een probleem oplost, die onconventionele aanpak kan net dat verschil maken. Het helpt enorm om nieuwe dingen aan te pakken, of om dingen te combineren en er iets geheel nieuws mee te smeden.

Flexibiliteit en Aanpassingsvermogen

Mensen die een beetje 'gek' zijn, zijn vaak flexibel en kunnen zich snel aanpassen aan veranderende omstandigheden. Deze vaardigheid is essentieel in onze snel veranderende wereld. Het stelt je in staat om kansen te grijpen en obstakels te overwinnen op manieren die anderen misschien niet zien.

Verbinding met Anderen

Authenticiteit trekt mensen aan. Wanneer je jezelf toestaat om je eigenzinnige, gekke zelf te zijn, trek je mensen aan die resoneren met jouw energie en waarden. Dit kan leiden tot diepere, meer betekenisvolle relaties, zowel persoonlijk als professioneel. Het geeft ook vaak leuke synchroniciteiten in je leven.

Een Beetje Gek is gek genoeg, best goed

Dus ja, je hoeft niet gek te zijn om het goed te doen, maar het helpt zeker wel. Het gaat erom dat je jezelf toestaat om authentiek te zijn, risico's te nemen en buiten de gebaande paden te denken. Door je eigen unieke gekte te koesteren, kun je niet alleen succesvoller zijn, maar ook gelukkiger en vervullender leven.

Dus wees niet bang om wat gek te zijn. Omarm je eigenzinnigheid en zie hoe het je helpt om het goed te doen in het leven!

 

Stay Hungry, Stay Foolish

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.